Riktig oppbevaring av dekk

Dekk er en dyr investering, og det er viktig at de blir behandlet på riktig måte også under lagring. Det kan koste deg dyrt om du lagrer de feil. Her kommer det noen tips som kan gi dekkene dine lengre levetid.

1. Dekk er følsomme for temperatursvingninger. Ideell temperatur for lagring av dekk er ca. 15 grader. De liker heller ikke lys særlig godt. Unngå å lagre dekk i direkte sollys eller i elektrisk lys med høyt UV-innhold. De liker seg best i mørket. Unngå lagring av dekk ute. Dekk og felg kan bli skadet av for mye fuktighet.

2. Rengjøring. Vask dekkene og fjern skarpe stener som sitter fast i mønsteret når du bytter de. Dekk utsettes for mange nedbrytbare stoff som ikke bør ligge på dekkene for lenge. Vask også felgene godt. Bruk mildt såpevann som ikke tørker ut gummien, gi felgene ett beskyttende lag med voks og la de gjerne lufttørke godt før de settes bort.

3. Oppbevar dekk riktig. Dekk som er montert på felg lagres best stablet på hverandre eller hengende på kroker på veggen. Om hjulene står så risikerer dekkene å miste formen av sin egen vekt. Løse dekk kan derimot stå, men bør da roteres med jevne mellomrom. Om dekkene er montert på felger, ha luft i dem – de har det best når de har normalt lufttrykk.

4. Kjemikalier og ozon. Absolutt ikke dekkenes beste venner. Enkelte kjemikalier kan ødelegge dekkene, det kan holde med en kortvarig kontakt. Unngå å utsette dem for alle typer løsemidler, fett og oljer. Unngå også å plassere de i nærheten av utstyr som danner ozon, for eksempel elektriske motorer eller andre typer av elektriske apparater som kan produsere gnister eller strømutladninger.

5. Dekkhotell, kanskje en løsning for deg? Da lagres dekkene under optimale forhold, de blir vasket og sjekket for en ny sesong. Du sparer plass og kan være trygg for at dine dekk er klare til bruk til neste sesong. Dvs. om mønsterdybden er innenfor myndighetenes krav.

Nyhet! Book time på nett

Se ledige dager og velg enkelt dagen som passer deg best.

Bestill time nå